Samen op weg naar de gezondste versie van jou

Met ons samenwerken

Samenwerking met andere zorgverleners is een integraal onderdeel van onze benadering. Wij zijn ervan overtuigd dat verschillende expertisegebieden elkaar aanvullen en dat samenwerken cruciaal is voor het bereiken van de best mogelijke resultaten in de zorg. Hieronder lees je meer over hoe je met ons kunt samenwerken en hoe je patiënten kunt doorsturen. 

Zo kunnen we elkaar helpen

Een mesoloog zal bij bepaalde klachten mensen altijd doorsturen naar een andere zorgverlener. Denk hierbij aan huisartsen, osteopaten, ergotherapeuten, psychologen, of medisch specialisten. Dit kan gebeuren wanneer de problematiek (mede) tot een ander vakgebied behoort, wanneer er medische procedures nodig zijn, of als er vermoedens zijn van ernstige medische aandoeningen. Daarnaast kunnen doorverwijzingen voorkomen bij complexe aandoeningen waar multidisciplinaire zorg vereist is. Samenwerking met andere zorgverleners is essentieel om patiënten de juiste zorg te bieden die ze nodig hebben.

Patiënten doorverwijzen naar de mesoloog

Wanneer je als zorgverlener mensen hebt met specifieke medische klachten, waar geen oorzaak voor gevonden wordt (SOLK), dan kun je deze patiënten doorverwijzen naar de mesoloog. Omdat wij in de eerste lijn werken is er geen officiële doorverwijzing nodig. Wij vragen elke (para)medicus die verwijst naar een mesoloog daarvoor het Nederland Register voor Mesologie te raadplegen. De hier geregistreerde mesologen hebben de minimaal 5-jarige opleiding tot mesoloog afgerond. Op mesologen is klacht- en tuchtrecht van toepassing. Daarnaast worden eisen gesteld aan bijscholing en praktijkvoering.
Neem contact op

Vind een mesoloog

Door heel Nederland zijn mesologen actief die jou graag verder helpen. Bekijk hier per regio welke mesologiepraktijken er zijn.

Vind een mesoloog

Zo heeft mesologie anderen geholpen

    “Het gaat nu veel beter met mijn dochter. De buikpijn is over en de hoofdpijn veel minder.” 

    “Ik vind het geweldig om te zien dat ik door deze goede adviezen heel gericht mijn levensstijl heb kunnen aanpassen waardoor mijn klachten veel minder zijn geworden.”


    “Via de mesoloog kwam ik erachter dat mijn ijzergehalte te laag was, nu ik dat aanvul met supplementen zijn eindelijk mijn vermoeidheidsklachten verleden tijd.”