Samen op weg naar de gezondste versie van jou

Zo ziet een behandeling van een mesoloog eruit

Bij mesologisch onderzoek vul je allereerst een vragenlijst in over klachten en medische geschiedenis. De mesoloog bespreekt dit, doet een lichamelijk onderzoek, bekijkt je tong, voelt je pols en onderzoekt de acupunctuurpunten via electro-fysiologische-diagnostiek. Als dat nodig is, kan de mesoloog de patiënt doorverwijzen naar een andere arts. Lees hieronder in meer detail over alle stappen van een mesologische behandeling. 

Afspraak maken en vragenlijst invullen

Na het inplannen van je afspraak stuurt de mesoloog je een vragenlijst. Hierin beantwoord je vragen over je klachten, medische voorgeschiedenis, en andere zaken. Enkele dagen voor je afspraak stuur je de ingevulde lijst terug, zodat de mesoloog het consult voor kan bereiden.

Anamnese

Tijdens je afspraak neemt de mesoloog de vragenlijst met je door en stelt nog wat extra vragen. Je vertelt de mesoloog over je klachten, de situaties waarin ze optreden, en bespreekt je medische geschiedenis. Deze uitwisseling tussen jou en de mesoloog helpt jouw symptomen alvast beter te verklaren. 

Lichamelijk onderzoek

Daarna doet de mesoloog handmatig onderzoek van je interne organen, je gewrichten en je wervelkolom. Mesologen kijken dan naar zowel de huidige toestand als eventuele compensaties uit het verleden. Dit onderzoek omvat ook het vaststellen van normale als afwijkende beweeglijkheid, waarvoor de mesoloog uitgebreid is getraind.

Pols- en tong diagnostiek

Met pols- en tongdiagnostiek, geïnspireerd door Oosterse geneeskunde zoals de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda, kijken we naar hoe organen samenwerken. De tong geeft de mesoloog informatie over de functie van diverse organen aan de hand van de kleur, de vorm en het beslag.

Electro-Fysiologische-Diagnostiek

Met een speciaal EFD-apparaat meten we op ongeveer 80-100 plaatsen, vooral op handen en voeten, met een weerstandstest de acupunctuurpunten. Afwijkingen in deze metingen wijzen op dysfuncties in je lichaam. Zo krijgt de mesoloog inzicht in jouw klachten en hun onderlinge verband. 

Behandelplan en vervolg

Na anamnese en onderzoek stelt de mesoloog een persoonlijk behandelplan op met voedingsadviezen, leefstijlaanpassingen, fytotherapie, homeopathie en (orthemoleculaire) supplementen. Het plan is volledig afgestemd op jouw klachten, geschiedenis en onderzoeksresultaten. Meestal zijn voor het vervolg ongeveer 2-3 afspraken bij de mesoloog nodig.

Vind een mesoloog

Door heel Nederland zijn mesologen actief die jou graag verder helpen. Bekijk hier per regio welke mesologiepraktijken er zijn.

Vind een mesoloog

Zo heeft mesologie anderen geholpen

“Het gaat nu veel beter met mijn dochter. De buikpijn is over en de hoofdpijn veel minder.” 

Lees meer

“Ik vind het geweldig om te zien dat ik door deze goede adviezen heel gericht mijn levensstijl heb kunnen aanpassen waardoor mijn klachten veel minder zijn geworden.”


Lees meer

“Via de mesoloog kwam ik erachter dat mijn ijzergehalte te laag was, nu ik dat aanvul met supplementen zijn eindelijk mijn vermoeidheidsklachten verleden tijd.”

Lees meer