Samen op weg naar de gezondste versie van jou

Ervaringen met mesologie

Eindelijk is mijn dochter van haar buikpijn af

Mijn dochter kampte al van jongs af aan met buikpijnklachten en hoofdpijnklachten. Huisarts en kinderarts konden ons niet goed verder helpen. Via de osteopaat zijn wij uiteindelijk bij de mesoloog terechtgekomen. Uit het onderzoek van de mesoloog  bleek heel duidelijk dat mijn dochter een lactose-intolerantie heeft. Daardoor zat er ontzettend veel spanning in haar buik en eigenlijk in haar hele lijf.

Met de voedingsadviezen van de mesoloog hebben we toen heel mooie stappen kunnen zetten. Het gaat nu veel beter met haar. De buikpijn is over en de hoofdpijn veel minder.

Verlost van moeheid en gejaagdheid dankzij de mesoloog

Vanwege vage klachten die ik had, ben ik via een contact bij de mesoloog terechtgekomen. De klachten waren o.a. moeheid en gejaagdheid. De mesoloog nam mijn voedingspatroon, gewoonten & gebruiken door en heeft me doorgemeten. Hierna kwamen de adviezen in voeding maar ook extra ijzerinname. Op basis van dit advies heb ik ook mijn ijzergehalte bij de huisarts laten testen en deze kwam tot dezelfde conclusie.

Door deze vaststelling heb ik van de mesoloog de correcte behandeling gekregen, hiermee acceptatie van de klachten en losten de moeheid en gejaagdheid op. Veel dank aan de mesoloog voor deze constatering en behandeling want ik had anders onnodig lang met deze klachten doorgelopen.

Zo hielp mesologie ons dochtertje van 2,5 van haar zware medicijnen

Een paar maanden terug zochten we hulp bij een mesoloog voor onze dochter van 2,5 jaar, die worstelde met ernstige astma, buikpijn, frequente verkoudheden, vermoeidheid, verminderde eetlust, verlangen naar zoute snacks en woedeaanvallen. Na ontdekking van verzuringsproblemen en intolerantie voor tarwe en nachtschadegroenten, kreeg ze kruidenpreparaten, homeopathische medicijnen en een dieet zonder tarwe en nachtschaden.

Binnen twee maanden verdwenen de symptomen, stopten de astma-aanvallen en buikpijn, en verminderden de woedeaanvallen. Nu, na een half jaar, gaat het geweldig met haar. Ze heeft af en toe nog een milde verkoudheid, maar heeft geen zware medicijnen meer nodig. We zijn opgelucht dat ze weer vol energie is dankzij de behandeling bij de mesoloog.

Hulp bij huidproblemen

Na 50 jaar met huidproblemen begon de pijn in 2022 zo intens te worden dat ik het advies kreeg om naar een Mesoloog te gaan.
Eerdere bezoeken aan de huisarts en dermatoloog hadden nooit meer opgeleverd dan zalfjes met hormonen en de boodschap dat er niets aan te doen was. “Je zult ermee moeten leren leven”.
 
Tot mijn verbazing veranderde mijn leven al 2 weken na het eerste consult met de Mesoloog.
Ook al was het probleem nog niet helemaal uitgeplozen, de pijn verminderde en ik kon voor het eerst zonder de constante pijn en ongemak door mijn dagelijkse leven.
De verlichting werd zelfs nog meer na het tweede consult, waarin ook duidelijk werd wat de oorzaak was van mijn  klachten en welke dieet-aanpassingen ik moest maken.
 
Nu, een jaar verder, ben ik nog steeds pijnvrij en naast een vitamine-supplement, hoef ik ook geen vervelende zalfjes of andere medicijnen te slikken.
Door het bezoek aan de Mesoloog is mijn levenskwaliteit enorm verbeterd en ik raad dan ook iedereen aan om eens langs te gaan en te horen hoe je het beste voor je lijf zorgt.

Coelakie te lijf met voeding en supplementen

Ik weet sinds een aantal jaar dat ik coeliakie heb en daarom een strikt glutenvrij dieet moet volgen. Ondanks dat ik mij streng aan het dieet houd en de onderzoeken in het ziekenhuis dat ook steeds goed lieten zien, bleef ik veel last houden van mijn buik. Daardoor was ik vaak ook ontzettend moe. Ik ging op zoek naar andere verklaringen en kwam bij de mesoloogterecht. Haar onderzoek liet zien dat er een behoorlijk candida in mijn buik zat die zo sterk was dat het voor allerlei nare klachten zorgde. Met voedingssupplementen en nieuwe dieetadviezen, heb ik mijn klachten heel veel kunnen verminderen. Ik vind het geweldig om te zien dat ik door deze goede adviezen  heel gericht mijn levensstijl heb kunnen aanpassen waardoor mijn klachten veel minder zijn geworden. 

Op mijn 45e eindelijk achter de oorzaak gekomen van mijn buikklachten

Ik ben een vrouw van 45 en ik had al sinds mijn studententijd last van mijn buik: gasvorming, krampen en pijnscheuten, met name ’s avonds. Op een gegeven moment zijn de klachten dusdanig verergerd dat ik ook niet meer kon slapen. Bij het eerste mesologisch consult werd vastgesteld dat ik een (tarwe)glutenintolerantie heb. Dit kwam als een verrassing, want ik had dit al eerder in het reguliere circuit laten testen en toen kwam dit resultaat er niet uit.

Inmiddels heb ik mijn voeding aangepast en zijn de klachten grotendeels verdwenen. Ik word ook ondersteund door supplementen. Ik ben heel blij dat de mesoloog mij op het goede pad heeft gebracht en dat ik mijn leven weer terug heb. 

Niet alleen verlichting van mijn fysieke klachten, maar ook een nieuw gevoel van welzijn en vitaliteit in mijn leven.

Na het aanhouden van vage klachten en constante vermoeidheid, raadde een kennis me mesologie aan.
De mesoloog identificeerde na een zoektocht dat mijn klachten voortkwamen uit een koemelkallergie en overgevoeligheid voor nachtschade.
Met deze inzichten ontving ik gedetailleerde aanbevelingen voor mijn dieet en levensstijl.
Het resultaat was ronduit opmerkelijk: mijn klachten verdwenen, en ik begon eindelijk gewicht te verliezen. Stap voor stap ontrafelde de mesoloog de puzzel van mijn gezondheidsproblemen.
Dankzij deze behandeling voel ik me nu weer energiek en in staat om mijn veeleisende baan met hernieuwde kracht aan te kunnen. Mesologie bracht niet alleen verlichting van mijn fysieke klachten, maar ook een nieuw gevoel van welzijn en vitaliteit in mijn leven.

Vind een mesoloog

Door heel Nederland zijn mesologen actief die jou graag verder helpen. Bekijk hier per regio welke mesologiepraktijken er zijn.

Vind een mesoloog