Samen op weg naar de gezondste versie van jou

Beschermd beroep

Terwijl reguliere gezondheidsberoepen beschermd zijn volgens de wet BIG (1997) (1), reguleren complementaire geneeswijzen zoals Mesologie zichzelf. Mesologie heeft haar titel, reglementen en opleiding beschermd, wat zorgt voor kwaliteitsborging. Geregistreerde mesologen in het Register voor Mesologie hebben een intensieve beroepsopleiding afgerond en volgen voortdurend bijscholing, waardoor patiënten verzekerd zijn van hoogwaardige zorg (2).

Opleiding en kwaliteit

Mesologie wordt sinds 1991 gedoceerd aan de Academie voor Mesologie, een 5 tot 6 jarige beroepsopleiding, waarbij naast het aanbrengen van een gedegen theoretische kennis ruim aandacht is voor praktijk en practicum. Alleen na het succesvol voltooien van deze opleiding kan een mesoloog geregistreerd worden in ons register voor mesologie. Lees meer over de opleiding.

Beschermde naam

Mesologie® is een beschermd beroep.  Dit waarborgt de titel en tuchtspraak voor artikelen 3 en 34 beroepen. De titelbescherming van Mesologie biedt een kwaliteitsgarantie voor zowel patiënten als therapeuten. De organisatie en reglementen van Mesologie zijn hoog gewaardeerd, inclusief door de Consumentenbond, en vormen een betrouwbare keuze in de alternatieve zorg.

1. Bersee, Ir. A.P.M., Pluimakers, Mr. W.H.M.A., De wet BIG, Lelystadt, Koninklijke Vermande, 1998.
2. Boers, drs I, beroepsorganisaties alternatieve/additieve gezondheidszorg, Consumentenbond in opdracht van Ministerie van VWS, 198, 1999, 2000, 2001, 2002, 2005

Vind een mesoloog

Door heel Nederland zijn mesologen actief die jou graag verder helpen. Bekijk hier per regio welke mesologiepraktijken er zijn.

Vind een mesoloog

Zo heeft mesologie anderen geholpen

    “Het gaat nu veel beter met mijn dochter. De buikpijn is over en de hoofdpijn veel minder.” 

    “Ik vind het geweldig om te zien dat ik door deze goede adviezen heel gericht mijn levensstijl heb kunnen aanpassen waardoor mijn klachten veel minder zijn geworden.”


    “Via de mesoloog kwam ik erachter dat mijn ijzergehalte te laag was, nu ik dat aanvul met supplementen zijn eindelijk mijn vermoeidheidsklachten verleden tijd.”